Tuk nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sójové suky rozmixujeme nebo umeleme. Všechny suroviny pak smícháme a vypracujeme hladké těsto, které v chladu necháme odpočinout alespoň 2 hodiny. Z těsta děláme válečky, které ohneme do tvaru rohlíčků. Klademe je na plech s pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě zvolna, dorůžova. Vlažné (ne horké) obalujeme v cukru. Na tvoření rohlíčků můžeme použít formičky nebo silikonové formy.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky