
3.8
Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně… více o Penne s máslovou dýní a kozím sýrem
Z přísad vypracujeme hladké těsto. Bochánek zakryjeme na 30 minut teplým hrncem. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme… více o Petřin tažený závin
Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku.… více o Tažený štrúdl (závin)
Doma ve sklepě má stovky papírových kelímků od zmrzliny, které si ve spodu označil datem,… Celý článek
Sladký a šťavnatý vodní meloun je sice plný vody, ale nenechte se mýlit. Může vám totiž… Celý článek
Výtečnou teplou večeři s námi jednoduše připravíte i během hektického pracovního týdne.… Celý článek
Léto nám nenabízí jen šťavnaté, sladké a osvěžující plody. Většina z nich v sobě ukrývá další… Celý článek
Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě… více o Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou plec,… více o Krakonošovo tajemství
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na… více o Krvavý bulgur
Podmáslí rozšleháme se žloutky, cukrem, moukou, práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme na… více o Kypré podmáslové lívanečky
Zpracovat na vláčné těsto, rozdělit na polovinu a z každé půlky rozválet kruh o průměru asi 30 cm, rozdělit na osminy … více o Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredienci. opepříme, osolíme a pořádně zamícháme. Podáváme klasicky… více o Babiččin falešný tatarák
Maso nakrájíme na nudličky a v misce zalijeme sójovou omáčkou. Pórek nakrájíme na delší nudličky. Na rozpáleném oleji… více o Hovězí kari na pórku
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou.´Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody.… více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Mléko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádobky a ponorným mixerem začneme mixovat. Postupně… více o Domácí majonéza bez vajec
Tento salát je velmi lehký a v letních dnech či večerech vás jistě osvěží, můžete jej udělat ze zbytků, které doma… více o Jarní salát
Oloupeme a nastrouháme syrové brambory a česnek,.přidáme mouku,vejce ,sůl, pepř,majoránku a uzeninu nakrájenou na… více o Bramborák s uzeninou