Na oleji osmahneme hladkou mouku (od oka, cca aby pokrývala dno hrnce), přidáme špetku tymiánu, pár kuliček nového koření, sůl, pepř a 1 cibuli nakrájenou na čtvrtky. Vše krátce osmahneme. Přilijeme vlažnou vodu a cca 15 minut vaříme.
Scedíme, přidáme rajský protlak a krátce povaříme. Přidáme knedlíčky.
Knedlíčky: Mleté maso, jednu cibuli, rohlík rozmočený v mléce, česnek, sůl, pepř, drcený kmín a vajíčko smícháme dohromady v míse. Tvarujeme knedlíčky, které dáme vařit do omáčky.
Společně s knedlíčky vaříme cca 15 minut. Ochutnáme knedlíčky – pokud jsou hotové, sundáme z plotny a docukrujeme moučkovým cukrem dle chuti.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně