Na oleji osmahneme hladkou mouku (od oka, cca aby pokrývala dno hrnce), přidáme špetku tymiánu, pár kuliček nového koření, sůl, pepř a 1 cibuli nakrájenou na čtvrtky. Vše krátce osmahneme. Přilijeme vlažnou vodu a cca 15 minut vaříme.
Scedíme, přidáme rajský protlak a krátce povaříme. Přidáme knedlíčky.
Knedlíčky: Mleté maso, jednu cibuli, rohlík rozmočený v mléce, česnek, sůl, pepř, drcený kmín a vajíčko smícháme dohromady v míse. Tvarujeme knedlíčky, které dáme vařit do omáčky.
Společně s knedlíčky vaříme cca 15 minut. Ochutnáme knedlíčky – pokud jsou hotové, sundáme z plotny a docukrujeme moučkovým cukrem dle chuti.
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka