Na oleji osmahneme hladkou mouku (od oka, cca aby pokrývala dno hrnce), přidáme špetku tymiánu, pár kuliček nového koření, sůl, pepř a 1 cibuli nakrájenou na čtvrtky. Vše krátce osmahneme. Přilijeme vlažnou vodu a cca 15 minut vaříme.
Scedíme, přidáme rajský protlak a krátce povaříme. Přidáme knedlíčky.
Knedlíčky: Mleté maso, jednu cibuli, rohlík rozmočený v mléce, česnek, sůl, pepř, drcený kmín a vajíčko smícháme dohromady v míse. Tvarujeme knedlíčky, které dáme vařit do omáčky.
Společně s knedlíčky vaříme cca 15 minut. Ochutnáme knedlíčky – pokud jsou hotové, sundáme z plotny a docukrujeme moučkovým cukrem dle chuti.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné