Telecí kotleta s kukuřičnou krustou a houbovu pěnou
3.25
hodnoceno: 4
Příprava:neuvedeno
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Telecí kotleta s kukuřičnou kr
1
lžíce
máslo
1
lžíce
olivový olej
dle potřeby
1
snítka
petržel
dle chuti a barvy – krásně zelená petržel
1
snítka
bazalka
dle chuti
4
plátek
toastový chléb
1
lžíce
strouhaný parmazán
dle chuti
1
lžička
dijonská hořčice
dle chuti
300
g
kukuřičné lupínky
4
ks
telecí plátek
telecí kotlety
Houbová pěna
1
lžíce
máslo
dle potřeby
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
100
ml
bílé víno
1
snítka
tymián
200
ml
smetana
2
ks
šalotka
100
ml
vepřový vývar
300
g
hříbky
Postup přípravy receptu
Telecí kotlety: Lupínky rozmixujeme na menší kousky, přidáme toustový chléb a ostatní suroviny. Máslo a olej přidáváme postupně, aby hmota byla sypká.
Připravíme hladkou hmotu, kterou tenkou vrstvou naneseme na maso, které jsme ochutili solí, pepřem a dijonskou hořčicí.
Pečeme nasucho v troubě na 150 stupňů cca 50 minut. Poté necháme odležet a krájíme plátky.
Houbová pěna: Šalotku nakrájíme na kostičky, přidáme tymián, houby na kousky a společně opečeme na másle. Osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou, vývarem a bílým vínem. Přidáme máslo a umixujeme do hladké pěny.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem