Telecí kotleta s kukuřičnou krustou a houbovu pěnou

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Telecí kotleta s kukuřičnou kr
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olivový olej dle potřeby
    • 1
      snítka petržel dle chuti a barvy – krásně zelená petržel
    • 1
      snítka bazalka dle chuti
    • 4
      plátek toastový chléb
    • 1
      lžíce strouhaný parmazán dle chuti
    • 1
      lžička dijonská hořčice dle chuti
    • 300
      g kukuřičné lupínky
    • 4
      ks telecí plátek telecí kotlety
  • Houbová pěna
    • 1
      lžíce máslo dle potřeby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      ml bílé víno
    • 1
      snítka tymián
    • 200
      ml smetana
    • 2
      ks šalotka
    • 100
      ml vepřový vývar
    • 300
      g hříbky

Postup přípravy receptu

  • Telecí kotlety: Lupínky rozmixujeme na menší kousky, přidáme toustový chléb a ostatní suroviny. Máslo a olej přidáváme postupně, aby hmota byla sypká.
  • Připravíme hladkou hmotu, kterou tenkou vrstvou naneseme na maso, které jsme ochutili solí, pepřem a dijonskou hořčicí.
  • Pečeme nasucho v troubě na 150 stupňů cca 50 minut. Poté necháme odležet a krájíme plátky.
  • Houbová pěna: Šalotku nakrájíme na kostičky, přidáme tymián, houby na kousky a společně opečeme na másle. Osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou, vývarem a bílým vínem. Přidáme máslo a umixujeme do hladké pěny.
Zařazení: Maso Hovězí Telecí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: