Omyté a odblaněné maso osolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech stranách lehce opečeme. Poté pečeme v troubě, nejprve z jedné a pak z druhé strany a podléváme vlastní šťávou. Hotové maso nakrájíme a znovu vložíme do pekáče, čímž získá krásnou barvu.
V misce utřeme máslo do pěny. Přidáme k němu dobře vymačkané a prolisované žemle namočené v mléce, žloutky, petržel, sůl, koření, strouhanou housku a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme buď zvlášť, nebo nádivku přidáme do pekáče k masu cca ½ hodiny před dopečením.
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme…
více o Kakaová roláda s jahodami
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami