Omyté a odblaněné maso osolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech stranách lehce opečeme. Poté pečeme v troubě, nejprve z jedné a pak z druhé strany a podléváme vlastní šťávou. Hotové maso nakrájíme a znovu vložíme do pekáče, čímž získá krásnou barvu.
V misce utřeme máslo do pěny. Přidáme k němu dobře vymačkané a prolisované žemle namočené v mléce, žloutky, petržel, sůl, koření, strouhanou housku a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme buď zvlášť, nebo nádivku přidáme do pekáče k masu cca ½ hodiny před dopečením.
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem