Telecí pečeně s nádivkou Mandlejáno

2.75

hodnoceno: 4
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 12
      g máslo
    • sůl
    • 7
      g anglická slanina
    • 75
      g telecí kýta
  • Nádivka
    • 6
      g máslo
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • petržel
    • 1,4
      l mléko
    • 3
      ks žemle
    • 1
      balení mandle
    • muškátový oříšek
    • houska strouhaná

Postup přípravy receptu

  • Omyté a odblaněné maso osolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech stranách lehce opečeme. Poté pečeme v troubě, nejprve z jedné a pak z druhé strany a podléváme vlastní šťávou. Hotové maso nakrájíme a znovu vložíme do pekáče, čímž získá krásnou barvu.
  • V misce utřeme máslo do pěny. Přidáme k němu dobře vymačkané a prolisované žemle namočené v mléce, žloutky, petržel, sůl, koření, strouhanou housku a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme buď zvlášť, nebo nádivku přidáme do pekáče k masu cca ½ hodiny před dopečením.
  • Podáváme s brambory.
Zařazení: Maso Telecí

Podobné recepty

Doporučujeme