Omyté a odblaněné maso osolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech stranách lehce opečeme. Poté pečeme v troubě, nejprve z jedné a pak z druhé strany a podléváme vlastní šťávou. Hotové maso nakrájíme a znovu vložíme do pekáče, čímž získá krásnou barvu.
V misce utřeme máslo do pěny. Přidáme k němu dobře vymačkané a prolisované žemle namočené v mléce, žloutky, petržel, sůl, koření, strouhanou housku a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme buď zvlášť, nebo nádivku přidáme do pekáče k masu cca ½ hodiny před dopečením.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek