Vařené brambory nastrouháme nadrobno a nebo protlačíme lisem. Osolíme, přidáme vejce a s hladkou moukou (množství je orientační) zpracujeme v těsto. Vyválíme placky, které nasucho opékame z obou stran na rozpálené pánvičce. Opečené potřeme dle chuti máslem nebo sádlem. Dá se do nich dát zelný salát nebo je použít místo tortil.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny