Vařené brambory nastrouháme nadrobno a nebo protlačíme lisem. Osolíme, přidáme vejce a s hladkou moukou (množství je orientační) zpracujeme v těsto. Vyválíme placky, které nasucho opékame z obou stran na rozpálené pánvičce. Opečené potřeme dle chuti máslem nebo sádlem. Dá se do nich dát zelný salát nebo je použít místo tortil.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem