Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a necháme odstát.
Na pánvi Wok na olivovém oleji osmahneme na proužky nakrájenou cuketu a papriku (můžeme použít i jinou zeleninu, kterou máme rádi), podlijeme vodou a necháme chvíli dusit. Poté přidáme na kostky nakrájené tofu (já používám česnekové). Přidáme lisovaný čerstvý česnek a olivy. Vše zamícháme a necháme ještě chvíli podusit. Zasypeme dle chuti vegetou a kořením – nakrájeným rozmarýnem, tymiánem apod. Přidáme sůl a pepř.
Nakonec do pánve přidáme uvařené fazolky mungo a kuskus. Dle chuti můžeme ještě okořenit. Nakonec zakápneme sojovou omáčkou a vše pořádně promícháme. Podáváme teplé, posypané balkánským sýrem.
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech