Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a necháme odstát.
Na pánvi Wok na olivovém oleji osmahneme na proužky nakrájenou cuketu a papriku (můžeme použít i jinou zeleninu, kterou máme rádi), podlijeme vodou a necháme chvíli dusit. Poté přidáme na kostky nakrájené tofu (já používám česnekové). Přidáme lisovaný čerstvý česnek a olivy. Vše zamícháme a necháme ještě chvíli podusit. Zasypeme dle chuti vegetou a kořením – nakrájeným rozmarýnem, tymiánem apod. Přidáme sůl a pepř.
Nakonec do pánve přidáme uvařené fazolky mungo a kuskus. Dle chuti můžeme ještě okořenit. Nakonec zakápneme sojovou omáčkou a vše pořádně promícháme. Podáváme teplé, posypané balkánským sýrem.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu