Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a necháme odstát.
Na pánvi Wok na olivovém oleji osmahneme na proužky nakrájenou cuketu a papriku (můžeme použít i jinou zeleninu, kterou máme rádi), podlijeme vodou a necháme chvíli dusit. Poté přidáme na kostky nakrájené tofu (já používám česnekové). Přidáme lisovaný čerstvý česnek a olivy. Vše zamícháme a necháme ještě chvíli podusit. Zasypeme dle chuti vegetou a kořením – nakrájeným rozmarýnem, tymiánem apod. Přidáme sůl a pepř.
Nakonec do pánve přidáme uvařené fazolky mungo a kuskus. Dle chuti můžeme ještě okořenit. Nakonec zakápneme sojovou omáčkou a vše pořádně promícháme. Podáváme teplé, posypané balkánským sýrem.
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč