V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo kandované brusinky, borůvky nebo švestky). Vše dobře promíchejte a nádivku nechte odležet.
Místo sušeného ovoce lze použít i pistáciové ořechy, olivy nebo kapary.
Krůtí nebo kuřecí maso nakrájejte na plátky, jemně posolte a popepřete.
Formu na paštiku nebo dort vyložte několika plátky slaniny.
Vložte třetinu nádivky, překryjte polovinou krůtích řízků, třetinou nádivky, pak opět maso a poslední třetina nádivky.
Povrch nádivky pokryjte plátky slaniny a zalijte brandy. Povrch můžete ozdobit větvičkou bazalky nebo vinným listem.
Pečte 1 hodinu při 200 °C.
Podávejte teplé s bramborem, jako teplý předkrm s bílým pečivem nebo studené se zeleninovým salátem a chlebem.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem