V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo kandované brusinky, borůvky nebo švestky). Vše dobře promíchejte a nádivku nechte odležet.
Místo sušeného ovoce lze použít i pistáciové ořechy, olivy nebo kapary.
Krůtí nebo kuřecí maso nakrájejte na plátky, jemně posolte a popepřete.
Formu na paštiku nebo dort vyložte několika plátky slaniny.
Vložte třetinu nádivky, překryjte polovinou krůtích řízků, třetinou nádivky, pak opět maso a poslední třetina nádivky.
Povrch nádivky pokryjte plátky slaniny a zalijte brandy. Povrch můžete ozdobit větvičkou bazalky nebo vinným listem.
Pečte 1 hodinu při 200 °C.
Podávejte teplé s bramborem, jako teplý předkrm s bílým pečivem nebo studené se zeleninovým salátem a chlebem.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem