Zaděláme na těsto a necháme jej hodinu vykynout na teplém místě. Z těsta uplácáme bagetky (či malé housky nebo stočené rohlíky). Lehce je nastřihneme nůžkami (3–5×), mají po upečení hezčí vzhled, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a necháme ještě chvíli kynout na plechu vyloženém pečicím papírem.
Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C. Po 15 minutách teplotu trochu stáhneme a upečeme dozlatova.
Nejchutnější jsou samozřejmě ten den, kdy se upečou.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli