Zaděláme na těsto a necháme jej hodinu vykynout na teplém místě. Z těsta uplácáme bagetky (či malé housky nebo stočené rohlíky). Lehce je nastřihneme nůžkami (3–5×), mají po upečení hezčí vzhled, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a necháme ještě chvíli kynout na plechu vyloženém pečicím papírem.
Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C. Po 15 minutách teplotu trochu stáhneme a upečeme dozlatova.
Nejchutnější jsou samozřejmě ten den, kdy se upečou.
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Uvaříme dětskou krupicovou kaši dle návodu.
Když je kaše hotová přidáme pudink (rozmíchaný v mléce). A vaříme dalčí…
více o Pudinková bábovka (nepečená)
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky