Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. Aby nám opravdu vyběhl, je lepší ho posypat trochu cukrem.
Do hotového kvásku přidáme zbývající ingredience. Pořádně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Těsto rozválíme na olejem potřený plech. Obvykle vyjde na dva plechy.
Nahoru na pizzu si můžete dát všechno, co máte rádi. Já obvykle potřu těsto kečupem, přidám domácí lečo, jakýkoliv salám, žampiony. No a pizza bez oregána nemůže být, takže lehce posypeme.
Vložíme do trouby cca na půl hodiny. Chvilku před dopečením posypeme sýrem.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek