Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. Aby nám opravdu vyběhl, je lepší ho posypat trochu cukrem.
Do hotového kvásku přidáme zbývající ingredience. Pořádně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Těsto rozválíme na olejem potřený plech. Obvykle vyjde na dva plechy.
Nahoru na pizzu si můžete dát všechno, co máte rádi. Já obvykle potřu těsto kečupem, přidám domácí lečo, jakýkoliv salám, žampiony. No a pizza bez oregána nemůže být, takže lehce posypeme.
Vložíme do trouby cca na půl hodiny. Chvilku před dopečením posypeme sýrem.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika