Těsto na domácí pizzu

2.86

hodnoceno: 7
Příprava: 90 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 150
      ml voda
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 1
      kostka droždí

Postup přípravy receptu

  • Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. Aby nám opravdu vyběhl, je lepší ho posypat trochu cukrem.
  • Do hotového kvásku přidáme zbývající ingredience. Pořádně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
  • Těsto rozválíme na olejem potřený plech. Obvykle vyjde na dva plechy.
  • Nahoru na pizzu si můžete dát všechno, co máte rádi. Já obvykle potřu těsto kečupem, přidám domácí lečo, jakýkoliv salám, žampiony. No a pizza bez oregána nemůže být, takže lehce posypeme.
  • Vložíme do trouby cca na půl hodiny. Chvilku před dopečením posypeme sýrem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: