Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. Aby nám opravdu vyběhl, je lepší ho posypat trochu cukrem.
Do hotového kvásku přidáme zbývající ingredience. Pořádně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Těsto rozválíme na olejem potřený plech. Obvykle vyjde na dva plechy.
Nahoru na pizzu si můžete dát všechno, co máte rádi. Já obvykle potřu těsto kečupem, přidám domácí lečo, jakýkoliv salám, žampiony. No a pizza bez oregána nemůže být, takže lehce posypeme.
Vložíme do trouby cca na půl hodiny. Chvilku před dopečením posypeme sýrem.
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát