Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. Aby nám opravdu vyběhl, je lepší ho posypat trochu cukrem.
Do hotového kvásku přidáme zbývající ingredience. Pořádně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Těsto rozválíme na olejem potřený plech. Obvykle vyjde na dva plechy.
Nahoru na pizzu si můžete dát všechno, co máte rádi. Já obvykle potřu těsto kečupem, přidám domácí lečo, jakýkoliv salám, žampiony. No a pizza bez oregána nemůže být, takže lehce posypeme.
Vložíme do trouby cca na půl hodiny. Chvilku před dopečením posypeme sýrem.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu