Do velké mísy přesijeme půl kila mouky, přidáme 1/4 l vlažného mléka, 30 g kvasnic, 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli. Těsto na langoše propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme do lednice 20 minut kynout.
Z vykynutého těsta děláme placky a smažíme. Hotové langoše potřeme česnekem, posypeme sýrem a podle chuti přidáme kečup.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy