Těsto na pizzu Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje… více o Těsto na pizzu
Těsto na langoše Do velké mísy přesijeme půl kila mouky, přidáme 1/4 l vlažného mléka, 30 g kvasnic, 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli.… více o Těsto na langoše
Těsto na štrúdl Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Papiňák neboli tlakáč: Vynález ze 17. století vám ušetří mnoho… Ušetřit při vaření čas a peníze za energie bylo v minulosti, stejně jako dnes, velké téma. K… Celý článek
Květáková rýže je rychlá a dietní: Připravíte z ní skvělou… Květák je velmi všestranná a variabilní zelenina a jedním z oblíbených způsobů, jak s ním lze… Celý článek
Nejlepší večeře, když chcete zhubnout: Vyberte si z těchto… Opravdu musíte vynechat večeři, abyste zhubli? Vůbec ne! Při hubnutí je každé jídlo důležité,… Celý článek
Cibule není skvělá jen na vaření. Vyrobte si z ní účinné léky na… Cibule je zelenina nepostradatelná nejen při vaření. Je také výborným domácím prostředkem na… Celý článek
Linecké bábovičky Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno a přidáme s vejcem a… více o Linecké bábovičky
Citrónovo-vanilkový pudink Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.… více o Citrónovo-vanilkový pudink
Jablková sněhová mňamka Z uvedených surovin vypracujeme těsto, třemi čtrvrtinami vyplníme dno dortové formy. Potom oloupeme jablka a nakrájíme… více o Jablková sněhová mňamka
Plněné žampiony s nivou Nožky žampionů oddělíme od kloboučků. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli… více o Plněné žampiony s nivou
Jemný hořčicový krém V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a… více o Jemný hořčicový krém
Čabajková pomazánka Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše… více o Čabajková pomazánka
Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí flé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně a vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Dezert Tiramisu Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a rozmícháme. Poté přidáme mascarpone. Vše smícháme. Bílky… více o Dezert Tiramisu
Rychlá kávová zrna Sušenky i ořechy umeleme nebo nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Z hmoty tvarujeme oválky,… více o Rychlá kávová zrna
Áni slaný štrůdl Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou… více o Áni slaný štrůdl
Bramboračka ze strouhaných brambor Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem… více o Bramboračka ze strouhaných brambor
Hovězí vývar Při teplotě 200 stupňů necháme v troubě na 20 minut opéct hovězí kosti. Na dně hrnce do tmava opečeme rozpůlenou cibuli… více o Hovězí vývar