Těsto na pizzu Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje… více o Těsto na pizzu
Těsto na langoše Do velké mísy přesijeme půl kila mouky, přidáme 1/4 l vlažného mléka, 30 g kvasnic, 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli.… více o Těsto na langoše
Těsto na štrúdl Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má… Vyrobit domácí těstoviny není tak složité. V podání Američanky Lindy Miller Nicholson alias … Celý článek
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem… Kromě palačinek a lívanců patří mezi nejžádanější sladké snídaně i vafle. Aby se vám takové… Celý článek
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo… Polévky jsou v zimě skvělým pomocníkem v boji s nevlídným počasím, ale i nepříjemnými virózami… Celý článek
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás… Když teploty klesnou pod nulu a mráz zalézá až pod kůži, člověk hledá, čím by se zahřál.… Celý článek
Kuřecí řízek Tahiti Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na… více o Kuřecí řízek Tahiti
Džusové řezy Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty.… více o Džusové řezy
Pivovarské tajemství Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a… více o Pivovarské tajemství
Vaječná omeleta à la Brillat… Na rozpáleném oleji opečeme malé kousky krůtího masa, okořeníme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky… více o Vaječná omeleta à la Brillat-Savarin
Plněné rohlíky jako jednohubky Rohlíky (nejlépe z druhého dne) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich… více o Plněné rohlíky jako jednohubky
Tvarůžková bomba Všechny suroviny smícháme dohromady. Uděláme placičky(velikost záleží na vás)a pečeme v předehřáté troubě při 180°C, 10… více o Tvarůžková bomba
Relaxační čaj Zmíněné ingredience dáme do sklenice (250ml) a zalijeme vroucí vodou. Necháme tak 10 minut odstát. (Dospělí mohou… více o Relaxační čaj
Moskevský boršč Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso.Vaříme, až je maso měkké.Očištěnou… více o Moskevský boršč
Cookies po francouzsku Rozpustíme máslo a vyšleháme ho s cukrem. Troubu si předehřejeme na 170°C. Do připravené hmoty přidáme vejce, mouku,… více o Cookies po francouzsku
Roláda se šlehačkovým krémem Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho… více o Roláda se šlehačkovým krémem
Boloňské špagety IV. Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, zaprášíme moukou a přidáme rajčatový protlak (já přidávám i trochu kečupu,… více o Boloňské špagety IV.
Zázvorový macerát - sirup pro… Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu… více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé