Těsto na pizzu Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje… více o Těsto na pizzu
Těsto na langoše Do velké mísy přesijeme půl kila mouky, přidáme 1/4 l vlažného mléka, 30 g kvasnic, 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli.… více o Těsto na langoše
Těsto na štrúdl Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák Nádherně křupavé, mírně nakyslé, lehce pikantní a tak akorát nasládlé. Nakládané okurky jsou… Celý článek
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a… I když dá někdy práci otrhat všechny keříčky obsypané záplavou sladkých kuliček, šťavnaté… Celý článek
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů Cuketa je skvělá a všestranná zelenina, která se hodí do mnoha jídel. Navíc není vůbec těžké… Celý článek
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze… Špacírují se vám po domě mravenci jako po vlastním? Nejste zdaleka sami, stalo se to asi… Celý článek
Vyběhlík Z mléka, vajec, mouky a soli uděláme těsto podobné palačinkovému. V troubě rozpálíme ve větším pekáči máslo a do… více o Vyběhlík
Selský kotlík od Pihule aneb… Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory… více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Velikonoční nádivka Vařené uzené, nejlépe krkovičku, rozkrájíme na drobné= kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku,… více o Velikonoční nádivka
Pomodoro Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme… více o Pomodoro
Zelené fazolky na tymiánu a česneku Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme… více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Panna cotta – jahodová Dle návodu na sáčku Panna Cotta (fa. Amylon) připravíme panna cottu. Do mističky dáme po obvodu jahody nakrájené na… více o Panna cotta – jahodová
Nivová omáčka Na cibuli osmahnu maso a pak zaleju smetanou. a pridam nivu. Muzu okorenit sladkou paprikou nebo kari. Jedli jsme to s… více o Nivová omáčka
Šumavská kulajda se zastřeným… Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a… více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
„Dospělácké“ řezy Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, mléko, olej, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o „Dospělácké“ řezy
Hráškové pyré s mátou Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a… více o Hráškové pyré s mátou
Jarní ředkvičková pochoutka Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce… více o Jarní ředkvičková pochoutka
Domácí chléb "Šumava" pečený v… ingredience dáme do pekárny v tom pořadí jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto), po vykynutí… více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně