Když se mléko vaří, nasypeme hrubou mouku (kamna ihned vypneme), vznikne hustá kaše (je opravdu hodně hustá). Chvíli mícháme a odstavíme.
Na vál dáme hladkou mouku, vejce, sůl a přidáme trochu vychladlou kaši. Vypracujem těsto a uděláme knedlíky, které plníme libovolným ovocem. Vaříme v osolené vodě.
Děláme doma různá těsta na knedlíky, ale toto je podle mne nejlepší. Nejvíc mi chutnají se švestkami a hustě sypané mákem.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)