Když se mléko vaří, nasypeme hrubou mouku (kamna ihned vypneme), vznikne hustá kaše (je opravdu hodně hustá). Chvíli mícháme a odstavíme.
Na vál dáme hladkou mouku, vejce, sůl a přidáme trochu vychladlou kaši. Vypracujem těsto a uděláme knedlíky, které plníme libovolným ovocem. Vaříme v osolené vodě.
Děláme doma různá těsta na knedlíky, ale toto je podle mne nejlepší. Nejvíc mi chutnají se švestkami a hustě sypané mákem.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků