Když se mléko vaří, nasypeme hrubou mouku (kamna ihned vypneme), vznikne hustá kaše (je opravdu hodně hustá). Chvíli mícháme a odstavíme.
Na vál dáme hladkou mouku, vejce, sůl a přidáme trochu vychladlou kaši. Vypracujem těsto a uděláme knedlíky, které plníme libovolným ovocem. Vaříme v osolené vodě.
Děláme doma různá těsta na knedlíky, ale toto je podle mne nejlepší. Nejvíc mi chutnají se švestkami a hustě sypané mákem.
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka