Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, vmícháme olej, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Důležité je vyválet pizzu opravdu natenko. Placka by měla být vysoká maximálně půl centimetru.
Obkládejte podle vlastní fantazie – já potírám placku kečupem nebo protlakem, do kterého zamíchám olej a koření, případně prolisovaný stroužek česneku. Pak pokládáme upravené mleté maso nebo plátky šunky, rajčat, sýrů, kukuřici apod.
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou