Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, vmícháme olej, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Důležité je vyválet pizzu opravdu natenko. Placka by měla být vysoká maximálně půl centimetru.
Obkládejte podle vlastní fantazie – já potírám placku kečupem nebo protlakem, do kterého zamíchám olej a koření, případně prolisovaný stroužek česneku. Pak pokládáme upravené mleté maso nebo plátky šunky, rajčat, sýrů, kukuřici apod.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou