lžíce
polohrubá mouka
nebo jako obměna 4 lžíce kakaa
5
lžíce
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Bílky ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme žloutky, mouku a ještě nějakou chvilku šleháme. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto nalijeme na pečicí papír a pečeme 5–10 minut. Necháme vychladnout a namažeme marmeládou nebo krémem. Pomocí pečicího papíru vše stočíme do rolády. Já mám elektrickou troubu, měla jsem to tam přesně 8 minut. Když dáme místo mouky kakao, bude roláda hnědá.
Recept pochází od paní Machové z Berouna, mám ho vyzkoušený a můžu ho jenom pochválit.
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce