lžíce
polohrubá mouka
nebo jako obměna 4 lžíce kakaa
5
lžíce
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Bílky ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme žloutky, mouku a ještě nějakou chvilku šleháme. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto nalijeme na pečicí papír a pečeme 5–10 minut. Necháme vychladnout a namažeme marmeládou nebo krémem. Pomocí pečicího papíru vše stočíme do rolády. Já mám elektrickou troubu, měla jsem to tam přesně 8 minut. Když dáme místo mouky kakao, bude roláda hnědá.
Recept pochází od paní Machové z Berouna, mám ho vyzkoušený a můžu ho jenom pochválit.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku