lžíce
polohrubá mouka
nebo jako obměna 4 lžíce kakaa
5
lžíce
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Bílky ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme žloutky, mouku a ještě nějakou chvilku šleháme. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto nalijeme na pečicí papír a pečeme 5–10 minut. Necháme vychladnout a namažeme marmeládou nebo krémem. Pomocí pečicího papíru vše stočíme do rolády. Já mám elektrickou troubu, měla jsem to tam přesně 8 minut. Když dáme místo mouky kakao, bude roláda hnědá.
Recept pochází od paní Machové z Berouna, mám ho vyzkoušený a můžu ho jenom pochválit.
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka