lžíce
polohrubá mouka
nebo jako obměna 4 lžíce kakaa
5
lžíce
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Bílky ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme žloutky, mouku a ještě nějakou chvilku šleháme. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto nalijeme na pečicí papír a pečeme 5–10 minut. Necháme vychladnout a namažeme marmeládou nebo krémem. Pomocí pečicího papíru vše stočíme do rolády. Já mám elektrickou troubu, měla jsem to tam přesně 8 minut. Když dáme místo mouky kakao, bude roláda hnědá.
Recept pochází od paní Machové z Berouna, mám ho vyzkoušený a můžu ho jenom pochválit.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře