lžíce
polohrubá mouka
nebo jako obměna 4 lžíce kakaa
5
lžíce
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Bílky ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme žloutky, mouku a ještě nějakou chvilku šleháme. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto nalijeme na pečicí papír a pečeme 5–10 minut. Necháme vychladnout a namažeme marmeládou nebo krémem. Pomocí pečicího papíru vše stočíme do rolády. Já mám elektrickou troubu, měla jsem to tam přesně 8 minut. Když dáme místo mouky kakao, bude roláda hnědá.
Recept pochází od paní Machové z Berouna, mám ho vyzkoušený a můžu ho jenom pochválit.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete