3
Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené.… více o Výtečné těsto štrúdl
Nejprve smícháme suché přísady, tedy mouku, cukr, prášek do pečiva. Poté přimícháme vejce, olej a mléka tolik, aby… více o Jednoduché a výborné těsto na buchtu (hrníčkové)
Vyzkoušejte skvělý tradiční jablečný koláč z babiččina receptáře, který voní po skořici.… Celý článek
Mazání másla na chleba je činnost, nad kterou většina z nás vůbec nepřemýšlí. Ukrojíte chleba,… Celý článek
Knedlíky patří neodmyslitelně k české kuchyni. Samozřejmě lze koupit už hotové nebo si pomoci… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný… více o peceny kralik na cesneku
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med… více o Banánový koláč s čokoládou
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá… více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Z kvasnic, cukru, mléka a mouky zaděláme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na plech. Troubu… více o Tvarohový koláč s oříšky
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu SRNČÍ HŘBET. Dvěmi… více o Úžasná roláda z mletého masa v srnčím hřbetu
Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme ze salátu hromádku, na kterou… více o Obložené vejce
Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy,aby nám vychladla.Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou… více o Tiramisu trochu jinak
1. Kvásek - do misky dáme trochu vlahého mléka, lžičku cukru, rozdrobené droždí a trochu hladké mouky - necháme na… více o Buchty „Hanka“
Do pekárny se postupně dají všechny ingredience (přesně v napsaném pořadí!). Čím čerstvější je mouka, tím lépe. více o Chleba – J&H
máslo vyšleháme v krém a postupně přidáváme pískový cukr a 1 balíček vanilkového cukru. Šleháme tak dlouho dokud… více o Dort Malakoff
Dozlatova opečeme cibuli a celé cibulky, přidáme předvařené brambory, osolíme a opepříme, orestujeme a zalijeme bílým… více o Lyonské brambory
Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc okapat v cedníku.Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte… více o Karotkové bramboráčky