Těsto na štrúdl Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Výtečné těsto štrúdl Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené.… více o Výtečné těsto štrúdl
Jednoduché a výborné těsto na buchtu (hrníčkové) Nejprve smícháme suché přísady, tedy mouku, cukr, prášek do pečiva. Poté přimícháme vejce, olej a mléka tolik, aby… více o Jednoduché a výborné těsto na buchtu (hrníčkové)
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí… O svou pleť můžete pečovat dvojím způsobem – zvenčí a zevnitř. I když na sebe budete denně… Celý článek
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české… Pokrmy z mletého masa jsou velmi oblíbené nejen u nás, ale i v kuchyních po celém světě, a… Celý článek
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu… Sýrové pomazánky jsou sázka na jistotu – rychlé, chutné a dají se udělat na tisíc způsobů. Ale… Celý článek
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma.… Zapomeňte na módní potraviny, jako je avokádo, quinoa nebo drahé superfoods, které se musí… Celý článek
Bílkový beránek Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s… více o Bílkový beránek
Pudinková bábovka Celá vejce s cukrem dobře ušleháme do pěny, pak přidáváme pudinkové prášky a prášek do pečiva, a ještě prošleháme.… více o Pudinková bábovka
Smrt čokoládou Těsto: vyšleháme vajíčka s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, kypřící prášek a vanilkové cukry. Ve vodní lázni… více o Smrt čokoládou
Tortilla de patatas Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi, na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli… více o Tortilla de patatas
Křepelky po staročesku Už připravenou křepelku osolíme a zašpejlíme. Prsíčka křepelky obložíme plátkem slaniny, zabalíme do vinných listů a… více o Křepelky po staročesku
Pohanková pomazánka 1. Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat. Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s… více o Pohanková pomazánka
Výborné sýrové kuličky Oba sýry smícháme, tak aby vznikla hmota z které vytvoříme kuličky. Kuličky poté obalíme v mouce,… více o Výborné sýrové kuličky
Luxusní vepřový jazýček s domácím… Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Posléze… více o Luxusní vepřový jazýček s domácím knedlíčkem
Zapečená ciabatta Ciabattu rozkrojíme podélně i napůl tak, že nám vzniknou 4 kostky (nebo obdelníčky). Na každou poklademe plátek šunky,… více o Zapečená ciabatta
Plněné bramborové knedlíky se zelím 1. Zelí vymačkáme, šťávu uchováme, a pokrájíme. Cibuli krájíme nadrobno, špek na kostičky. 2. Rozehřejeme sádlo a špek… více o Plněné bramborové knedlíky se zelím
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
Zapečená rajčata s mozzarellou Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes… více o Zapečená rajčata s mozzarellou