Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme na tenkou placku, z které vykrajujeme různé tvary. Po upečení je slepujeme krémem, džemem nebo nutelou a dozdobíme. U nás se toto těsto dělá z dvojité dávky. Pak se rozdělí na tři části. Do jedné se přidá kakao a do druhé umleté ořechy.
Kromě slepovaného cukroví z něj pečeme ještě myslivecké knoflíky (tak zužitkujeme zbylé bílky) a košíčky. Z jednoho těsta tak získéme hned několik různých druhů cukroví.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a…
více o Mrkvová pomazánka s majonézou