Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme na tenkou placku, z které vykrajujeme různé tvary. Po upečení je slepujeme krémem, džemem nebo nutelou a dozdobíme. U nás se toto těsto dělá z dvojité dávky. Pak se rozdělí na tři části. Do jedné se přidá kakao a do druhé umleté ořechy.
Kromě slepovaného cukroví z něj pečeme ještě myslivecké knoflíky (tak zužitkujeme zbylé bílky) a košíčky. Z jednoho těsta tak získéme hned několik různých druhů cukroví.
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky