Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme na tenkou placku, z které vykrajujeme různé tvary. Po upečení je slepujeme krémem, džemem nebo nutelou a dozdobíme. U nás se toto těsto dělá z dvojité dávky. Pak se rozdělí na tři části. Do jedné se přidá kakao a do druhé umleté ořechy.
Kromě slepovaného cukroví z něj pečeme ještě myslivecké knoflíky (tak zužitkujeme zbylé bílky) a košíčky. Z jednoho těsta tak získéme hned několik různých druhů cukroví.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete