Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme na tenkou placku, z které vykrajujeme různé tvary. Po upečení je slepujeme krémem, džemem nebo nutelou a dozdobíme. U nás se toto těsto dělá z dvojité dávky. Pak se rozdělí na tři části. Do jedné se přidá kakao a do druhé umleté ořechy.
Kromě slepovaného cukroví z něj pečeme ještě myslivecké knoflíky (tak zužitkujeme zbylé bílky) a košíčky. Z jednoho těsta tak získéme hned několik různých druhů cukroví.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem