
2.4
Všechny odřezky z koláčů rozmixujeme, přidáme džem, máslo, rum, rozinky a dobře promícháme. Tvarujeme kuličky a obalíme… více o Kuličky mišmaš
Těstoviny uvaříme podle návodu (nejvhodnější jsou spirálky ze semolinové mouky). Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a… více o Těstovinový krabák
Uvaříme těstoviny a ty pak propláchneme ve studené vodě. Přidáme nakrájené rajčata, papriku, okurky, tuňáka, pažitku.… více o Těstovinový salát
Léto je za dveřmi a na zahrádkách nám začíná dozrávat první ovoce. Nejvýraznější jsou asi rudé… Celý článek
Grilovací sezona vypukla naplno a ze zahrádek se opět line neodolatelná vůně čerstvě… Celý článek
Záplava sladkých a voňavých červených plodů byla vždy předzvěstí léta, a to je nejspíš i další… Celý článek
Štrúdl patří k našim nejoblíbenějším moučníkům. A není divu. Je snadný na přípravu, rychle… Celý článek
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme… více o Celozrnná vánoční kolečka
Do kastrolku dáme Colu, tuk, kakao a na slabém plameni necháme za stálého míchání zahřívat do bodu varu. Ve větší míse… více o Coca-cola cakes
Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na… více o Hanácké vdolky
Heru pokrájíme, utřeme z cukrem a žloutky do pěny. Přidáme prosátou mouku z kypřícím práškem, z bílků vyšleháme tuhý… více o Ovocné řezy
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme… více o Slaný závin s vinnou klobásou
Na kance: Očištěnou zeleninu okrájíme na kostky. Vložíme ji na dno pekáče, přidáme koření a promícháme. Maso nakrájíme… více o Pečený kanec se zelím
Ze surovin vypracujeme spodní těsto. Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto… více o Dvoubarevný jablečný koláč
Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou,… více o Hovězí Stroganov
Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus , stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej ,… více o Květákový mozeček
Na salát Ljuby Hermanové oloupeme celer, který nastrouháme na středně silné nudličky. Celer ihned přelijeme citronovou… více o Salát podle Ljuby
Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenící směsi na špagety, přidáme… více o Lasagne Kladno
Cibuli si nakrájíme na slabé proužky a dáme ji zesklovatět do rendlíku s rozehřátým olejem. K zesklovatělé cibuli… více o Vepřová panenka s karamelizovanou cibulkou