Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka. Na pánvi mírně (aby nezhořkl) opražíme na troše oleje na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájené krabí tyčinky.
Do scezených těstovin vysypeme česnek s tyčinkami a všechnu vařenou zeleninu. Dochutíme pepřem pro lepší trávení. Necháme chvilku vychladnout a poté vmícháme majolku. Salát je možné posypat balkánským sýrem a ozdobit rajčaty.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku