Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme a opepříme. Necháme chvíli odpočinout v lednici. Mezitím na malé kousky nakrájíme okurku, mrkev, oloupané rajče a papriku. Všechno dáme do mísy a přisypeme kukuřici. Žampiony podusíme na předem osmažené cibulce. Přidáme maso a orestujeme. Opečené maso a žampiony přidáme do mísy k zelenině a zamícháme společně s uvařenými těstovinami. Dochutíme solí a pepřem, případně podravkou. Pokud nám maso pustilo nějakou šťávu, všechno vlijeme do mísy se zeleninou.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči