Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou
3.33
hodnoceno: 6
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
sůl
2
lžíce
hořčice plnotučná
1
lžíce
rostlinný olej
pepř mletý
500
g
těstoviny
uvařené
200
g
zakysaná smetana
300
g
sterilovaná zelenina
sladkokyselá, scezená
Postup přípravy receptu
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme vychladnout.
Zeleninu použijeme dle vlastního výběru. Použít můžeme jak kupované směsi, tak domácí čalamády a saláty, například sladkokyselý nakládaný celer s mrkví a cibulí. Zeleninu scedíme a pokrájíme na kousky.
Zakysanku smícháme s hořčicí a dle potřebné hustoty zředíme trochou sladkokyselého láku.
V míse smícháme vychladlé těstoviny, zeleninu, osolíme a opepříme dle chuti. Zalijeme zálivkou ze zakysanky, promícháme a dáme vychladit.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině