Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou
3.33
hodnoceno: 6
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
sůl
2
lžíce
hořčice plnotučná
1
lžíce
rostlinný olej
pepř mletý
500
g
těstoviny
uvařené
200
g
zakysaná smetana
300
g
sterilovaná zelenina
sladkokyselá, scezená
Postup přípravy receptu
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme vychladnout.
Zeleninu použijeme dle vlastního výběru. Použít můžeme jak kupované směsi, tak domácí čalamády a saláty, například sladkokyselý nakládaný celer s mrkví a cibulí. Zeleninu scedíme a pokrájíme na kousky.
Zakysanku smícháme s hořčicí a dle potřebné hustoty zředíme trochou sladkokyselého láku.
V míse smícháme vychladlé těstoviny, zeleninu, osolíme a opepříme dle chuti. Zalijeme zálivkou ze zakysanky, promícháme a dáme vychladit.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou